cpt. Cook
 

Postřekovské ledvinky

Pražená játra

Ražniči z telecích jater

Sečuánská játra

Sýr a játra na jehle

Portugalsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí játra Lisabon

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  115 dkg telecích jater, 4 dkg sleziny, 7 cl přírodního bílého vína, 2 dkg másla, bobkový list, česnek, sůl, mletý pepř, ocet
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opláchnutá čerstvá telecí játra se nakrájejí na menší tenké plátky, vloží do porcelánové nebo skleněné misky a zalijí bílým přírodním vínem. Pak se přidá kousek bobkového listu, kousek celého česneku, trochu soli, mletého pepře a octa a vše se nechá 12 - 24 hodin v chladničce.

www.tacos.cz Vlastní příprava: na pánvičce z nerezového materiálu se rozpustí máslo, přidá se na kousky nebo plátky nakrájený česnek, víno z jater a vše se krátce povaří. Nakonec se přidají nakrájená játra, která se v roztoku dusí do měkka (asi 4-6 minut). Pokrm se nezahušťuje.

www.tacos.cz Pokud je k dispozici slezina, naškrabe se najemno a nechá se společně s játry odležet ve vinném roztoku. Při úpravě pokrmu se postupuje tak, že se do dávky másla přidá česnek a vinný nálev se slezinou z jater se postupně přidává po malých dávkách a nakonec se přidají a udusí telecí játra.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2448x    verze pro tisk

Telecí játra na cibulce s jablky

Telecí játra po maďarsku

Telecí játra s flambovanou hruškou

Telecí játra s kuřetem a mandlemi

Telecí játra s ovocem

Telecí játra s pečenými jablky a cibulí

Telecí játra ve sladkokyselé omáčce
(Ficatu ca 'acitu)

Telecí ledvina

Telecí ledvinky po vinařském způsobu

Vepřová játra po španělsku

Vepřová játra s mandlemi

Vepřová játra v červeném oleji

Vepřová játra valašská

Vepřové ledvinky Čchao