cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salsa verde

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3  vejce, 1/8 l oleje, ocet, sůl, mletý pepř, moučkový cukr, bedrník, estragon, kerblík, řeřicha, zelená petrželka, šťovík, fenykl, pažitka (bylinek asi 1.15 lžíce na porci), libeček (nepatrně)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vejce uvaříme, vařené žloutky třeme za postupného přikapávání oleje. Přidáme drobně rozsekaný bílek, ochutíme octem i solí, cukrem, pepřem. Nakonec vmícháme drobně pokrájené čerstvé bylinky.

www.tacos.cz Podává se ke grilovaným masům, k vařené zelenině a k rybám.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1971x    verze pro tisk

Salsa verde - zelená omáčka

Saté I.

Saté II.

Smetanová zeleninová omáčka

Srpski ajvar
(Srbský kaviár)

Starosvětská omáčka Pesto

Studená omáčka z lilku

Studená pažitková omáčka

Studená sardelová omáčka

Studená vinná omáčka

Sýrová omáčka Pesto

Španělská majonéza

Šunková majonéza

Taratoor

Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Tkemali

Třená majonéza

Tvarohová majonéza s rajčatovým protlakem