cpt. Cook
 

Salsa verde

Salsa verde - zelená omáčka

Saté I.

Saté II.

Smetanová zeleninová omáčka

Srpski ajvar
(Srbský kaviár)

Starosvětská omáčka Pesto

Studená omáčka z lilku

Studená pažitková omáčka

Studená sardelová omáčka

Studená vinná omáčka

Sýrová omáčka Pesto

Španělská majonéza

Šunková majonéza

Taratoor

Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Gruzie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tkemali

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10  sušených švestek, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, pálivá paprika, několik listů koriandru, rajčatový protlak, zelená petrželka, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sušené švestky (původně slíva alyča) uvaříme a procedíme přes síto. Do pasty hustoty smetany přidáme utřený česnek, sůl, pepř, pálivou papriku, listy koriandru, příp. rajčatový protlak, jemně nakrájenou petrželku a kopr, necháme přejít varem a vychladíme. Podává se ke kuřeti na rožni, k šašliku atd.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2268x    verze pro tisk

Třená majonéza

Tvarohová majonéza s rajčatovým protlakem