cpt. Cook
 

Saba

Salsa verde

Salsa verde - zelená omáčka

Saté I.

Saté II.

Smetanová zeleninová omáčka

Srpski ajvar
(Srbský kaviár)

Starosvětská omáčka Pesto

Studená omáčka z lilku

Studená pažitková omáčka

Studená sardelová omáčka

Studená vinná omáčka

Sýrová omáčka Pesto

Španělská majonéza

Šunková majonéza

Taratoor

Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Tkemali

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Třená majonéza

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  žloutky,  špetka soli, 2 dl oleje, 1/4 lžičky hořčice, 1/2 lžičky moučkového cukru, citrón, 6 kapek worcestrové omáčky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žloutky z čerstvých vajec osolíme a za stálého míchání přikapáváme olej. Jakmile vznikne hustá hmota, přidáme citrónovou šťávu a dokapeme zbytek oleje. Tuto základní hmotu můžeme uchovat povázanou celofánem v chladničce několik dnů. Před dalším upotřebením ji dochutíme ostatními přísadami. Potřebujeme-li majonézu zředit, použijeme studeného vývaru.

www.tacos.cz Z této základní majonézy možno připravit více druhů omáček.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2056x    verze pro tisk