cpt. Cook
 

Salsa verde

Salsa verde - zelená omáčka

Saté I.

Saté II.

Smetanová zeleninová omáčka

Srbsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Srpski ajvar

Srbský kaviár

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  zelené papriky, 2  červené papriky, 2  lilky, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce octa, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, pálivá paprika, 1/2 lžičky moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelené i červené papriky a malé lilky omyjte, dejte je do na rošt do trouby a pečte 20 minut při 200 °C. Mezitím oloupejte cibuli a nadrobno ji nakrájejte. Oloupejte česnek. Vyjměte papriky a lilky z trouby a nechte je poněkud vychladnout. Papriky oloupejte a zbavte semen a přepážek. Lilky podélně rozkrojte a vyberte dužinu. Tu pak s paprikovými lusky najemno posekejte nebo rozmačkejte na kaši a dejte spolu s cibulí do mísy. Přimíchejte prolisovaný česnek a vše dobře promíchejte s octem, olivovým olejem, solí, pepřem, špetkou ostré mleté papriky a cukrem. Nechte asi hodinu odležet. Ajvar se podává k ražniči a čevapčiči.
vloženo 29.06.2007    zobrazeno 3007x    verze pro tisk

Starosvětská omáčka Pesto

Studená omáčka z lilku

Studená pažitková omáčka

Studená sardelová omáčka

Studená vinná omáčka

Sýrová omáčka Pesto

Španělská majonéza

Šunková majonéza

Taratoor

Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Tkemali

Třená majonéza

Tvarohová majonéza s rajčatovým protlakem