cpt. Cook
 

Salsa verde

Salsa verde - zelená omáčka

Saté I.

Saté II.

Smetanová zeleninová omáčka

Srpski ajvar
(Srbský kaviár)

Starosvětská omáčka Pesto

Studená omáčka z lilku

Studená pažitková omáčka

Studená sardelová omáčka

Studená vinná omáčka

Sýrová omáčka Pesto

Španělská majonéza

Šunková majonéza

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Taratoor

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  2.8 dkg česneku, 1.15 lžičky soli, 40 dkg pasty tahini, 1.6 dl citrónové šťávy, 3.4 dl vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hmoždíři rozdrtíme oloupaný česnek se solí na kašičku. Tu přendáme do mísy, přidáme tahini pastu ze sezamových semen. Pomocí metly šleháme s citrónovou šťávou a pak i postupně po lžících přidávanou vychlazenou vodou. Výsledkem má být hladká, hustá, krémovitá omáčka. Používá se v oblasti Středního Východu jako dip ke smaženým pokrmům, k rybám nebo jako koření do dalších receptů.
vloženo 24.07.2011    zobrazeno 1545x    verze pro tisk

Tatarská omáčka

Tatarská omáčka

Tkemali

Třená majonéza

Tvarohová majonéza s rajčatovým protlakem