cpt. Cook
 

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Sekané řízky v těstíčku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sekanina sváteční

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg hovězího masa, 1/4 kg uzeného masa, 1/4 kg vepřového masa, 2  žemle máčené v mléce, sůl, mletý pepř, 1/2  vejce, 1/2  cibule, 2 lžíce vepřového sádla, kořenová zelenina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na tuto sekaninu potřebujeme dva díly hovězího masa, jeden díl tučného vepřového a jeden díl syrového uzeného masa. Maso nakrájíme a umeleme spolu s houskami máčenými v mléce, osolíme, okořeníme a spojíme vejcem. Utvoříme šišky, které nedáme péci jen na omastek, nýbrž i na zpěněnou cibuli a všechnu předem osmaženou kořenovou zeleninu, podobně jako svíčkovou. Občas podléváme a na konec do šťávy protřeme cedníkem i změklou zeleninu. Obměna: Všední i sváteční sekaninu můžeme upravit i se smetanovou omáčkou, když šťávu zatřepeme kyselou smetanou. Podáváme ji pak s jemným knedlíkem, je tak vydatnější.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Sekanina na smetaně a knedlík. Polévka zeleninová nebo ovoce po jídle. Maso dodá bílkoviny, zelí nebo zelenina v polévce - po případě ovoce - přidají látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1666x    verze pro tisk

Sekanina všední

Sini kebabı
(Kebab v pekáči)

Slavnostní sekaný biftek se sherry

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

Sváteční karbanátky na smetaně

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou