Skotská vejce z air-fryeru [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Skotská vejce z air-fryeru

recept ze stránek www.tacos.cz
3 porce:  3  vejce, 315 dkg mletého masa, 2 lžíce hladké mouky, 1/2  vejce, 13 dkg strouhanky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vejce uvařte jen 6-7 minut, ochlaďte a oloupejte. Kořeněnou masovou (klobáskovou) směs rozdělte mokrýma rukama na stejné porce. Každou z nich zploštěte do tenké vrstvy, doprostřed položte vejce a kolem něj maso zabalíte do koule. Každou obalte v mouce, pak namočte v rozšlehaném vejci, přebytečné vejce setřeste, a poté ve strouhance. Ujistěte se, že je každý kus úplně pokrytý strouhankou.

www.tacos.cz Fritézu předehřejte na 180 °C. Přidejte skotská vejce do fritézy a smažte na vzduchu 14 minut (během smažení je není třeba otáčet). Jezte buď teplé, nebo studené, s chutney jako přílohou.

vloženo 27.07.2025    zobrazeno 207x    verze pro tisk

Slavnostní sekaný biftek se sherry

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

Stroganoff z masových kuliček s ořechy

Sváteční karbanátky na smetaně

Šakšuka s masovými kuličkami

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou

Vepřové klopsy I

Vepřové klopsy II