cpt. Cook
 

Sarma
(Zelné závitky plněné mletým masem)

Sarmale

Sekaná na pečeném fenyklu a romanescu
(Pain de viande, romanesco et fenouil rôtis)

Sekaná pečeně bez housky

Sekaná pečeně na houbách

Sekaná pečeně na plechu

Sekaná pečeně plněná žampióny

Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty

Sekaná plněná tykví

Sekaná se sýrem

Sekaná se špenátem a parmezánem

Sekaná z vepřového s jablky

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Sekané řízky v těstíčku

Sekanina sváteční

Sekanina všední

Sini kebabı
(Kebab v pekáči)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slavnostní sekaný biftek se sherry

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg mletého hovězího masa, 20 dkg mletého telecího masa, 3  žloutky, 1/8 l smetany, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 2 lžíce strouhanky, 20 dkg sterilovaných artyčoků, 1/2 lžičky bujónu (masox), 2 lžíce másla, 115 dkg žampiónů, 4 lžíce suchého sherry
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jemný sekaný biftek můžete upravit slavnostním způsobem. Mleté maso ihned po koupi zpracujte, pevně zabalte a do času přípravy uložte do chladničky při nejnižší teplotě. Jednotlivé druhy mletého masa promíchejte, přidejte žloutky, smetanu, sůl a pepř. Z masové hmoty utvořte bifteky (po jednom na porci) a obalte je ve strouhance. Sterilované artyčoky prohřejte ve vlastní šťávě s masovým extraktem. Houby očistěte a rozkrojte na polovinu nebo na plátky. Máslo rozpusťte a sekané bifteky na něm usmažte. Občas obraťte. Upečené bifteky upravte na nahřátý podnos, na každý dejte artyčok. Ve výpeku po dobu 2 minut restujte za stálého míchání houby. Osolte a opepřete. Houby navršte na artyčoky. Do výpeku přidejte vývar a sherry nechte přejít varem, dochuťte a nalejte na bifteky.

www.tacos.cz Příloha: Bramborová kaše sypaná petrželkou nebo pommes frites, hlávkový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1785x    verze pro tisk

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa