cpt. Cook
 

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Sekané řízky v těstíčku

Sekanina sváteční

Sekanina všední

Sini kebabı
(Kebab v pekáči)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slavnostní sekaný biftek se sherry

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg mletého hovězího masa, 20 dkg mletého telecího masa, 3  žloutky, 1/8 l smetany, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 2 lžíce strouhanky, 20 dkg sterilovaných artyčoků, 1/2 lžičky bujónu (masox), 2 lžíce másla, 115 dkg žampiónů, 4 lžíce suchého sherry
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jemný sekaný biftek můžete upravit slavnostním způsobem. Mleté maso ihned po koupi zpracujte, pevně zabalte a do času přípravy uložte do chladničky při nejnižší teplotě. Jednotlivé druhy mletého masa promíchejte, přidejte žloutky, smetanu, sůl a pepř. Z masové hmoty utvořte bifteky (po jednom na porci) a obalte je ve strouhance. Sterilované artyčoky prohřejte ve vlastní šťávě s masovým extraktem. Houby očistěte a rozkrojte na polovinu nebo na plátky. Máslo rozpusťte a sekané bifteky na něm usmažte. Občas obraťte. Upečené bifteky upravte na nahřátý podnos, na každý dejte artyčok. Ve výpeku po dobu 2 minut restujte za stálého míchání houby. Osolte a opepřete. Houby navršte na artyčoky. Do výpeku přidejte vývar a sherry nechte přejít varem, dochuťte a nalejte na bifteky.

www.tacos.cz Příloha: Bramborová kaše sypaná petrželkou nebo pommes frites, hlávkový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1424x    verze pro tisk

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

Sváteční karbanátky na smetaně

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou