cpt. Cook
 

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

Stroganoff z masových kuliček s ořechy

Sváteční karbanátky na smetaně

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí frikadely se sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg mletého telecího masa, 2  žloutky, 1/8 l smetany, 2 lžíce sekané zelené petrželky,  špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 30 dkg špenátu, 3 lžíce másla, 4 plátky tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Frikadely z telecího masa jsou jemné a šťavnaté, zvláště je-li maso umleto krátce před přípravou. Jako vhodnou přílohu doporučujeme špenát, sýr a zeleninu.

www.tacos.cz Mleté maso smíchejte se žloutkem, smetanou a kořením. Utvořte velké, ploché frikadely, po jedné na porci. Špenát důkladně opláchněte a dejte do vřící osolené vody. Nechte přejít varem, v cedníku prolijte studenou vodou, vodu vymačkejte. Listy oddělte a zahřejte na třetině másla. Zbytek másla rozpusťte při vyšší teplotě, frikadely na něm za častého obracení opečte, vložte do horké zapékací mísy a pokryjte špenátem. Vypečenou šťávu rozřeďte trochou vody a nalijte ji na špenát. Frikadely pokryjte plátky sýra, přiklopte a nechte sýr roztavit při nízké teplotě.

www.tacos.cz Vhodná příloha: opečené kostky ze syrových brambor nebo opékaný chléb. Jako předkrm rajský salát.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2448x    verze pro tisk

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou

Vepřové klopsy I

Vepřové klopsy II

Vepřové klopsy III

Vepřové klopsy v kysaném zelí

Vepřové válečky se smetanovou omáčkou