cpt. Cook
 

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Sekané řízky v těstíčku

Sekanina sváteční

Sekanina všední

Sini kebabı
(Kebab v pekáči)

Slavnostní sekaný biftek se sherry

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sváteční karbanátky na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 kg hovězího masa, 1/4 kg vepřového masa, sůl, mletý pepř, 1/2  cibule, 1/4 kg čerstvých hub, 1/4 l smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce tuku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájíme stejný díl masa hovězího a vepřového, umeleme je dvakrát na strojku spolu s cibulí, osolíme, opepříme a spojíme trochou kyselé smetany. Tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce a rychle opečeme v rozpáleném tuku po obou stranách. Pak je vyjmeme, do omastku přidáme pokrájené čerstvé houby, například hříbky nebo žampióny, osolíme a chvilku je dusíme, až pustí šťávu, potom vložíme karbanátky zpět na houby a za mírného podlévání společně dusíme asi 20 minut, nikoli déle. Na konec do šťávy přidáme zbylou smetanu.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Karbanátky na smetaně, jemný knedlík nebo noky či rýže. Předem buď zeleninová polévka, nebo po jídle ovoce či kompot, aby byly zajištěny i látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1650x    verze pro tisk

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou