cpt. Cook
 

Řízek z mletého masa v těstíčku

Sardinské kapustové závitky
(Involtini sardi)

Sarma
(Zelné závitky plněné mletým masem)

Sarmale

Sekaná na pečeném fenyklu a romanescu
(Pain de viande, romanesco et fenouil rôtis)

Sekaná pečeně bez housky

Sekaná pečeně na houbách

Sekaná pečeně na plechu

Sekaná pečeně plněná žampióny

Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty

Sekaná plněná tykví

Sekaná se sýrem

Sekaná se špenátem a parmezánem

Sekaná z vepřového s jablky

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Sekané řízky v těstíčku

Sekanina sváteční

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sekanina všední

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 kg hovězího masa, 1/4 kg vepřového masa, 2  žemle máčené v mléce, 2  vejce, sůl, majoránka, česnek nebo zpěněná cibule, 15 dkg slaniny krájené na kostičky, 4 lžíce vepřového sádla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Umeleme polovinu hovězího a polovinu vepřového masa syrového zároveň s cibulí a houskou máčenou v mléce. Přidáme vejce, pepř i sůl. Vše dobře promícháme a jen v nejnutnějším případě, je-li hmota příliš řídká, přidáme i suchou strouhanou housku. Je-li však hmota příliš tuhá a upravená ve váleček, není sekanina šťavnatá, nýbrž suchá. Proto ji děláme raději řidší a pro jistotu pečeme v pekáči užším, po případě ve formě na srnčí hřbet. Můžeme ji ovšem zlepšit ještě slaninou krájenou na kostičky a podle libosti přikořeníme majoránkou, česnekem a podobně jako karbanátky.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Sekanina, brambory a zelí nebo jakýkoliv salát ze syrové zeleniny, aby nechyběl vitamin C.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1896x    verze pro tisk

Sini kebabı
(Kebab v pekáči)

Slavnostní sekaný biftek se sherry