cpt. Cook
 

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Sekané řízky v těstíčku

Sekanina sváteční

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sekanina všední

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 kg hovězího masa, 1/4 kg vepřového masa, 2  žemle máčené v mléce, 2  vejce, sůl, majoránka, česnek nebo zpěněná cibule, 15 dkg slaniny krájené na kostičky, 4 lžíce vepřového sádla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Umeleme polovinu hovězího a polovinu vepřového masa syrového zároveň s cibulí a houskou máčenou v mléce. Přidáme vejce, pepř i sůl. Vše dobře promícháme a jen v nejnutnějším případě, je-li hmota příliš řídká, přidáme i suchou strouhanou housku. Je-li však hmota příliš tuhá a upravená ve váleček, není sekanina šťavnatá, nýbrž suchá. Proto ji děláme raději řidší a pro jistotu pečeme v pekáči užším, po případě ve formě na srnčí hřbet. Můžeme ji ovšem zlepšit ještě slaninou krájenou na kostičky a podle libosti přikořeníme majoránkou, česnekem a podobně jako karbanátky.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Sekanina, brambory a zelí nebo jakýkoliv salát ze syrové zeleniny, aby nechyběl vitamin C.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1362x    verze pro tisk

Sini kebabı
(Kebab v pekáči)

Slavnostní sekaný biftek se sherry

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

Sváteční karbanátky na smetaně

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou