cpt. Cook
 

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Sekané řízky v těstíčku

Sekanina sváteční

Sekanina všední

Sini kebabı
(Kebab v pekáči)

Slavnostní sekaný biftek se sherry

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

Sváteční karbanátky na smetaně

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Španělské mleté maso

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg mletého vepřového masa, 4 stroužky rozetřeného česneku, 1/2  cibule nasekaná nadrobno, 2 lžíce nasekané pažitky, 1/2  vejce, 10 dkg strouhanky, 1/2 lžíce mléka, 2 lžíce tymiánu, 1/2 lžíce olivového oleje,

Nálev: 1/2 stroužek česneku nasekaný nadrobno, 1/2  cibule nasekaná nadrobno, 1/2  rajče nasekané nadrobno, 1/2 dl hovězího vývaru, 1/2 dl sherry, 10 dkg opražených mandlí, 2 lžíce nasekané pažitky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké mice smícháme všechny přísady mimo oleje a přísad na nálev a důkladně promícháme. Ze směsi vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme masové kuličky a opečeme. Hotové kuličky vyndáme z pánve a dáme stranou. Na zbytku oleje opražíme česnek a cibuli do zlatova. Přidáme rajče, sherry a vývar. Přivedeme k varu. Vrátíme do pánve masové kuličky a přikryjeme pokličkou. Dusíme 15 až 20 minut. Těsně před dokončením přidáme mandle a posypeme pažitkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1615x    verze pro tisk

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou