cpt. Cook
 

Opečené knedlíky s houbami

Papriky plněné žampiony

Pečené houbové hlavičky

Plněné žampióny

Plněné žampióny po lesnicku

Portobello s batáty, zrajícím sýrem a oříškovou drobenkou
(Portobello à la patate douce, maroilles, crumble de pain aux noisettes)

Přírodní houbová pečeně

Ragú z václavek s dýňovou polentou
(Ragù di chiodini con polenta alla zucca)

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem

Smažené bedly s tatarskou omáčkou

Smažené houby

Smažené hříbky

Smažené klouzky

Smažené žampióny v šunkovém těstíčku

Smažené žampióny ve vinném těstíčku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sýrové suflé v žampionových kloboučcích

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 velkých žampiónů, 1/2  citrón, 10 g másla, sůl, 1/4 l mléka, 4 dkg hladké mouky, 4 dkg másla, 15 dkg gruyèru, 2  bílky, 1/2  žloutek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Velké žampiony omyjte a vydlabejte vnitřek klobouků. Houby vložte do hrnce. Zalijte studenou vodou a vařte asi 10 minut s máslem a citronovou šťávou. Odložte stranou.

www.tacos.cz Připravte směs na suflé: rozpusťte máslo, přidejte mouku a za pravidelného míchání vařte 5 až 6 minut. Mléko převařte a nalijte ho na teplou jíšku. Promíchejte metličkou a nechte 10 minut vařit na ohni. Osolte a opepřete. Odstavte z ohně a přidejte strouhaný sýr Gruyère a žloutek. Bílky ušlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte do směsi. Naplňte kloboučky hub a zapékejte asi 10 minut. Podávejte dozlatova opečené se zeleným salátem ozdobeným nasekanou rukolou.

vloženo 26.03.2022    zobrazeno 220x    verze pro tisk

Syrovinky jako minutka