cpt. Cook
 

Plněné žampióny po lesnicku

Přírodní houbová pečeně

Ryzce nadivoko

Ryzce španělských dřevorubců

Schwammerl
(Houbové ragú na smetaně)

Smažené bedly s česnekem

Smažené bedly s tatarskou omáčkou

Smažené houby

Smažené hříbky

Smažené klouzky

Smažené žampióny v šunkovém těstíčku

Smažené žampióny ve vinném těstíčku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sýrové suflé v žampionových kloboučcích

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 velkých žampiónů, 1/2  citrón, 10 g másla, sůl, 1/4 l mléka, 4 dkg hladké mouky, 4 dkg másla, 15 dkg gruyèru, 2  bílky, 1/2  žloutek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Velké žampiony omyjte a vydlabejte vnitřek klobouků. Houby vložte do hrnce. Zalijte studenou vodou a vařte asi 10 minut s máslem a citronovou šťávou. Odložte stranou.

www.tacos.cz Připravte směs na suflé: rozpusťte máslo, přidejte mouku a za pravidelného míchání vařte 5 až 6 minut. Mléko převařte a nalijte ho na teplou jíšku. Promíchejte metličkou a nechte 10 minut vařit na ohni. Osolte a opepřete. Odstavte z ohně a přidejte strouhaný sýr Gruyère a žloutek. Bílky ušlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte do směsi. Naplňte kloboučky hub a zapékejte asi 10 minut. Podávejte dozlatova opečené se zeleným salátem ozdobeným nasekanou rukolou.

vloženo 26.03.2022    zobrazeno 139x    verze pro tisk

Syrovinky jako minutka

Šumavský houbový kuba

Vídeňské houbové karbanátky

Zadělávané houby

Zapečené houby s brambory

Zapečené houby s kapustou

Zapékané hříbky po italsku