cpt. Cook
 

Šumavský houbový kuba

Vídeňské houbové karbanátky

Zadělávané houby

Zapečené houby s brambory

Zapečené houby s kapustou

Zapékané hříbky po italsku

Žampiónové lečo

Žampionové ravioli

Žampiónový nákyp

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Žampióny se smetanou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg žampiónů, 15 dkg másla, 1/2 l smetany, 1/2 lžička polohrubé mouky, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žampióny v několika vodách opereme, abychom dobře odstranili písek. Neloupeme je. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme žampióny, osolíme, podle obliby též opepříme. Přiklopené dusíme ve vlastní šťávě, je-li potřeba, nepatrně podlijeme. Jakmile jsou měkké, odklopíme poklici, zredukujeme šťávu, přilijeme smetanu s moukou a necháme krátce povařit, jen co šťáva zhoustne. Podáváme jako přílohu k telecí pečeni, k telecím přírodním řízkům nebo jako samostatný pokrm.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1628x    verze pro tisk

Žampióny smažené v pikantním tvarohovém těstíčku