cpt. Cook
 

Telecí kotlety à la Nelson II

Telecí kotouč sváteční

Telecí kýta na Magyaróvárský způsob

Telecí kýta naložená podle M. D. Rettigové

Telecí marengo
(Veau marengo)

Telecí maso dušené (à la creme)

Telecí maso po provensálsku

Telecí maso s černým kořenem nebo s chřestem

Telecí maso s jemnou omáčkou

Telecí maso s omáčkou z tuňáka
(Vitello tonnato)

Telecí maso zadělávané se zeleninou

Telecí medailónky

Telecí medailónky Dunajec

Telecí medailónky na kanapkách

Telecí medailónky na smetaně

Telecí medailónky na žampiónech

Telecí medailónky tessinské

Telecí medailónky v sýrovém těstě

Telecí na citrónu se smetanou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí na paprice s párkem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  615 dkg telecí plece, 10 dkg rostlinného tuku, 7.15 dkg cibule, 10 g mleté papriky, 4 dl vody, sůl, 15 dkg hladké mouky, 1/2 dl mléka, 20 dkg kysané smetany, 3 dkg oleje, 215 dkg tenkých párků
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na menší kostky, na polovině tuku osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme, zalijeme trochou vody, přidáme maso, osolíme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou ze zbylého tuku a mouky, zalijeme vlažnou vodou, mlékem, dobře rozmícháme a za občasného míchání povaříme. Před podáváním dáme na každou porci nožičku opečeného párku, kterou jsme na každém konci rozřízli do hvězdice.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2105x    verze pro tisk