cpt. Cook
 

Telecí kotouč sváteční

Telecí kýta na Magyaróvárský způsob

Telecí kýta naložená podle M. D. Rettigové

Telecí marengo
(Veau marengo)

Telecí maso dušené (à la creme)

Telecí maso po provensálsku

Telecí maso s černým kořenem nebo s chřestem

Telecí maso s jemnou omáčkou

Telecí maso s omáčkou z tuňáka
(Vitello tonnato)

Telecí maso zadělávané se zeleninou

Telecí medailónky

Telecí medailónky Dunajec

Telecí medailónky na kanapkách

Telecí medailónky na smetaně

Telecí medailónky na žampiónech

Telecí medailónky tessinské

Telecí medailónky v sýrovém těstě

Telecí na citrónu se smetanou

Telecí na paprice s párkem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí na způsob bažanta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg telecí plece nebo kližky, 2 dkg slaniny, 2 lžíce rostlinného tuku, 1/2  cibule, sůl, 3 zrnka celého pepře, 1/2 zrnko nového koření, 1/2  bobkový list, 1/2 lžíce hladké mouky, 2 dl vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na oleji v tlakovém hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vložíme na kostky nakrájené maso, rychle opečeme, podlijeme 2 dl vody, osolíme, okořeníme a pod tlakem dusíme 20 minut. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a krátce povaříme. Maso vložíme zpět do hotové omáčky krátce prohřát.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1810x    verze pro tisk