cpt. Cook
 

Telecí na způsob bažanta

Telecí paprika

Telecí parmentier z máslové tykve s oříšky

Telecí pečeně na víně

Telecí pečeně po italsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí pečeně s celerovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg telecí kýty, 15 dkg slaniny, celer, petržel, mrkev, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžička hladké mouky, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso omyjeme, osolíme a protkneme slaninou. Na kastrol dáme lžíci másla, zeleninu nakrájenou na plátky (kousek od každé) a maso, které po všech stranách opečeme. Pak při mírném podlévání dusíme do měkka. Zatím uvaříme v malém množství vývaru na plátky pokrájený celer, jen do poloměkka. Pěkné úhledné plátky vyjmeme a necháme je polité vývarem na teple, přiklopené poklici. Ostatní uvaříme zcela do měkka. Pak je do vývaru rozmačkáme. Ze lžičky másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme šťávu z masa a vše prolisujeme, nebo mixujeme. Nakrájené maso obložíme plátky celeru a do každého vpíchneme malý kousek celerové natě. (Recept podle M. D. Rettigové)

www.tacos.cz Příloha: rýže, malé nočky

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2078x    verze pro tisk

Telecí pečeně se smetanovou omáčkou

Telecí perkelt

Telecí plec na zeleném hrášku

Telecí polpety

Telecí prsa plněná houbovou rýží

Telecí ragú s chřestem

Telecí ragú s tykví a houbami

Telecí roláda

Telecí roláda

Telecí roláda plněná mletým masem

Telecí rolka se žampióny

Telecí rolky

Telecí rolky s vínem a ořechy

Telecí řez Josefina Bakerová