cpt. Cook
 

Telecí na způsob bažanta

Telecí paprika

Telecí parmentier z máslové tykve s oříšky

Telecí pečeně na víně

Telecí pečeně po italsku

Telecí pečeně s celerovou omáčkou

Telecí pečeně se smetanovou omáčkou

Telecí perkelt

Telecí plec na zeleném hrášku

Telecí polpety

Telecí prsa plněná houbovou rýží

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Telecí ragú s chřestem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg telecího masa, 2 dkg másla, 1/4 l vývaru, 150 dkg chřestu čerstvého nebo z konzervy, 1/2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce smetany, sůl, mletý pepř, 1/2  žloutek, 4 lžíce nasekané zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pro telecí ragú můžeme použít kvalitní maso z kýty, které je velmi libové a lze z něj připravit dietní pochoutku. Šťavnatější je ovšem ragú z hrudí a hřbetu - a je také levnější. Maso nakrájejte na třícentimetrové kostky a osmahněte je za stálého obracení v rendlíku na rozpáleném másle. Zalijte horkým vývarem. Snižte teplotu a maso pod pokličkou duste při mírné teplotě. Vařený chřest nechte důkladně okapat a nakrájejte na kousky. Mouku a smetanu smíchejte. Deset minut před koncem dušení zahustěte smetanou, ve které jste rozkvedlali mouku. Osolte a opepřete. Krátce před servírováním přidejte do ragú chřest a prohřejte. Žloutek rozkvedlejte s trochou omáčky, zamíchejte do ragú - nenechte již pře jít varem. Zdobení: Posypejte petrželkou.

www.tacos.cz Náš tip: Místo masového vývaru můžete použít i vodu z chřestu. V tom případě přidejte trochu masového extraktu.

www.tacos.cz Příloha: Brambory nebo rýže a sklenice vychlazeného bílého vína

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2056x    verze pro tisk

Telecí ragú s tykví a houbami

Telecí roláda

Telecí roláda

Telecí roláda plněná mletým masem

Telecí rolka se žampióny

Telecí rolky

Telecí rolky s vínem a ořechy

Telecí řez Josefina Bakerová