cpt. Cook
 

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny chiancaredde s vodnicí

Chiancaredde con le cime di rapa

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg těstovin chiancaredde, 1/2 kg vodnice, 3  ančovičky, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, 3 stroužky česneku, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Listy vodnice odřízneme, odstraníme vnější zvadlé a nakrájíme nahrubo. Dáme je vařit do osolené vody. Na hlubší pánvi na oleji osmahneme krátce rozdrcený česnek a kousky ančoviček, až se rozpustí. Pak ocedíme vodnici a přidáme na pánev. Ve stejné vodě (případně i současně s vodnicí) uvaříme tradiční apulijské ručně vyráběné těstoviny chiancaredde (palcem rozmáčknutá kolečka o průměru asi 4 cm) a hotové je zcezené přidáme ke směsi. Někdy se servíruje ještě s miskou osmahnuté strouhanky.
vloženo 02.04.2010    zobrazeno 1916x    verze pro tisk

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)