cpt. Cook
 

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí

Pasta con i broccoli e calamari

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg krátkých těstovin, 150 dkg brokolice, 20 dkg chobotnic, 1/2  šalotky, 1/2  bobkový list, 1/2 stroužek česneku, 1/2 dl panenského olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. Chvíli ji povaříme ve slané vodě. Několik kousků odložíme na ozdobení porcí, většinu přidáme na pánev s olejem a stroužkem nakrájeného česneku. Pár minut promícháváme na malém plameni. Chobotnici omyjeme a nakrájíme na kroužky. Kroužky usmažíme na jiné pánvi na lžíci oleje spolu s drobně nakrájenou šalotkou. Osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme al dente a po zcezení promícháme s brokolicí a zase chvíli směs prohazujeme na pánvi s osmaženou chobotnicí.
vloženo 21.03.2012    zobrazeno 1912x    verze pro tisk

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)