cpt. Cook
 

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny na čtyřech sýrech

Pasta ai quattro formaggi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg těstovin (krátké makarony, velká kolínka, tortellini), 15 dkg ementálu, 15 dkg nivy, 15 dkg krémového sýra, 15 dkg gorgonzoly (prostě 4 druhy sýrů podle fantazie), 2 dl smetany, máslo, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sýry nakrájejte na kostičky. V kastrole rozehřejte máslo, přidejte nakrájené sýry a míchejte na velmi mírném ohni, vytvoří se hustá omáčka. Odstavte ji z ohně a pomalu vmíchejte smetanu, dejte zpět na oheň a ještě chvilku povařte. Osolte a opepřete. Mezitím si uvařte těstoviny. Tato omáčka je v Itálii velmi populární a je možné k ní použít téměř všechny typy těstovin, kromě špaget a podobných.

www.tacos.cz Vynikající je tato omáčka s tortelliny (plněné těstovinové prstýnky). V tomto případě musíme dát těstoviny do omáčky, zamíchat a pak servírovat.

vloženo 06.08.2007    zobrazeno 4423x    verze pro tisk

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)