cpt. Cook
 

Těstoviny s cibulovou natí a vejci

Těstoviny s houbovou omáčkou

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny s hráškem

Pasta chi piseddi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  24 dkg těstovin (ditali, tubetti), 15 lžic olivového oleje, 3  šalotky (nebo nakrájená cibule), 2 šálky zeleného hrášku, 1/4 šálku zelené petrželky, 1/2 šálku strouhaného pecorina, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Při vysoké teplotě v pánvi smícháme olivový olej s nakrájenou jarní cibulkou nebo cibulí. Mícháme asi 8 minut nebo dokud cibulka není měkká a nezačíná zlátnout. Přidáme nasekanou petrželku a zelený hrášek (předem povařený ve vodě, čerstvý 5 minut, mražený 7 minut) a vaříme další 3 minuty, dokud není hotový. Těstoviny (k hrášku jsou nejlepší diteli nebo tubetti, ale můžeme podle chuti použít i mušličky, špagety, tagliarini či fettucine) uvaříme al dente v hojném množství osolené vody podle doporučení výrobce. Ditali jsou asi 1 cm krátké trubičky, tubetti je označení trubiček jen o kousek delších.

www.tacos.cz Když jsou uvařené, scedíme je a vrátíme do hrnce. Šálek scezené vody po vaření si odložíme. Hrnec dáme na malý plamen a těstoviny promícháme s polovinou omáčky. Pokud je směs příliš suchá, přidáme trošku z odložené vody. Pak plamen vypneme a vmícháme polovinu strouhaného sýra pecorino. Nalejeme těstoviny do teplé servírovací mísy, nebo dáme rovnou na talíře jednotlivé porce. Přelejeme zbývajícím hráškem s omáčkou a ihned podáváme, zbytek sýra servírujeme na posypání a přidáme mlýnek s pepřem.

vloženo 10.10.2009    zobrazeno 2022x    verze pro tisk

Těstoviny s kousky rajčat
(Pasta con salsa di pomodoro a pezzi)

Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou

Těstoviny s luštěninami

Těstoviny s ořechovým pestem z červené řepy

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Těstoviny s paprikovou omáčkou
(Salsa ai peperoni)

Těstoviny s parmskou šunkou
(Pasta con salsa al prosciuto)

Těstoviny s pestem ze sušených rajčat

Těstoviny s rajčaty a bazalkou

Těstoviny s rajčaty, ančovičkami a chilli

Těstoviny s tuňákem a černými olivami
(Pasta al tonno e olive nere)

Těstoviny s uzeným masem

Těstoviny s vlašskými ořechy
(Pasta con salsa di noci)

Těstoviny se zalisovanou petrželkou

Těstoviny se zeleninou

Těstoviny zapékané s mletým masem

Timballo tradizionale
(Tradiční timballo)