cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny s houbovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 lžíce sušených hub, 3.15 dl vařící vody, 2  cibule nasekané nadrobno, 2 lžíce olivového oleje, 415 dkg čerstvých žampiónů, 1/2 lžíce majoránky, 1/2 lžíce hladké mouky, 20 dkg špaget nebo jiných těstovin, 2.15 dl suchého červeného vína, 1/2 lžíce sójové omáčky, sůl, mletý pepř, parmezán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hříbky nasypeme do vroucí vody, přikryjeme a dáme na stranu. Těstoviny uvaříme podle návodu. Zatímco se vaří, osmahneme na oleji cibuli do zlatova. Přidáme žampióny nakrájené na plátky, majoránku a sůl. Za občasného míchání směs povaříme. Hříbky necháme odkapat a když jsou žampióny skoro hotové, tak je do směsi přidáme. Přidáme mouku, víno a sójovou omáčku. Směs za stálého míchání povaříme tak dlouho, až začne houstnout. Když je omáčka moc hustá, přidáme vodu či víno. Těstoviny necháme odkapat, přendáme na talíře, navrstvíme houbovou směs, posypeme parmazánem a čerstvě umletým pepřem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3106x    verze pro tisk

Těstoviny s hráškem
(Pasta chi piseddi)

Těstoviny s kousky rajčat
(Pasta con salsa di pomodoro a pezzi)

Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou

Těstoviny s luštěninami

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Těstoviny s paprikovou omáčkou
(Salsa ai peperoni)

Těstoviny s parmskou šunkou
(Pasta con salsa al prosciuto)

Těstoviny s pestem ze sušených rajčat

Těstoviny s rajčaty a bazalkou

Těstoviny s rajčaty, ančovičkami a chilli

Těstoviny s tuňákem a černými olivami
(Pasta al tonno e olive nere)

Těstoviny s uzeným masem

Těstoviny s vlašskými ořechy
(Pasta con salsa di noci)

Těstoviny se zalisovanou petrželkou

Těstoviny se zeleninou

Těstoviny zapékané s mletým masem

Timballo z těstovin
(Timballo di maccheroni)

Tortellini Aurora

Tortellini ve vývaru