cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin - barevných (neboli zeleninových) 'motýlků', 2  kuřecí prsíčka, 40 dkg loupaných a pokrájených přírodních rajčat, 15 dkg tučného od šunky, 2.15 dkg másla, 1/2  cibule, 1/2 křehká mrkev, 1/2 snítka celerové natě, 1/2 sklenky madeiry nebo brandy, olej, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, parmezán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájíme kuřecí prsíčka na jemné proužky. V kastrolu na malém množství oleje a másla osmahneme zeleninu a tučné od šunky, obojí pokrájené na prkénku. Pak přilejeme kuřecí polévku se zeleninou. Obsah zlehka osmahneme, osolíme, opepříme a přidáme špetku nastrouhaného muškátového ořechu. Svlažíme vínem a když se odpaří, přidáme pokrájená rajčata. Necháme povařit na mírném ohni asi půl hodiny, je-li potřeba, přilejeme trochu teplé vody, aby omáčka příliš nezhoustla. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji rychle okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Dobře promícháme. Těstovinu a strouhaný sýr podáváme zvlášť.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1325x    verze pro tisk

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)