cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin - 'žraloků', 20 dkg sladkého plísňového sýra, 10 dkg smetany nebo tekuté šlehačky, 2.15 dkg másla, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Zatímco se těstovina vaří, roztopíme jemně máslo v naběračce, přidáme šlehačku, smícháme, osolíme, opepříme špetkou pepře a stáhneme z ohně.

www.tacos.cz Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), hned ji necháme okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme omáčkou z másla a šlehačky. Pak přidáme rozkouskovaný plísňový sýr, dobře promícháme a posypeme nadrobno posekanou petrželkou. Hned podáváme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1852x    verze pro tisk

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)