cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

„Žraloci“ s klobásou

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin - 'žraloků', 215 dkg salámu (typu katalánského 'fuetu'), 40 dkg loupaných a pokrájených přírodních rajčat, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  mrkev, 1/2 snítka celerové natě, 1/2 sklenky suchého bílého vína, 1/2 snítka bazalky, 2.15 dkg parmezánu (nebo gruyéru či ementálu), sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Salám oloupáme a pokrájíme na nepříliš tenká kolečka. Zlehka ho osmahneme v pánvi na nevelkém množství oleje. Svlažíme vínem, počkáme, až se odpaří, a stáhneme z ohně.

www.tacos.cz V jiném kastrolu osmahneme na oleji zeleninu pokrájenou na drobno. Když cibule začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme rajčata. Necháme povařit asi deset minut. Přidáme osmahnutý salám, okořeníme a povaříme ještě asi deset minut. Přidáme lístky bazalky a stáhneme z ohně.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1565x    verze pro tisk

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)