cpt. Cook
 

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Capunsei mantovani

Carbonara klasické
(Carbonara)

Carbonara šéfkuchaře
(Carbonara dello chef)

Caserecce s liškami a ragú z divočáka
(Casarecce con ragù di cinghiale e galletti)

Cavatelli s dýní a klobáskou
(Cavatelli con zucca gialla e salsiccia)

Citrónové linguine
(Linguine al limone)

Citronové těstoviny s tuňákem, rajčaty a kapary v jednom hrnci
(Lemony tuna, tomato & caper one-pot pasta)

Cizrnové lasagne s dýní
(Lasagne di ceci alla zucca)

Corona di anelletti
(Těstovinová koruna)

Česnekové lasagne s muškátovou dýní

Ditalini s cuketou
(Ditalini con le zucchine)

Domácí červené nudle

Domácí fettuccine se zeleninou

Domácí kakaové nudle

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Domácí nudle

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  115 dkg hrubé mouky, 1/2 lžíce vody, 1/2  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na vál prosijeme odváženou mouku a uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme vodu. Těsto začneme zpracovávat nejdříve nožem, teprve až se nám suroviny spojí, pracujeme rukama. Těsto důkladně dlaněmi prohněteme, až je hladké, pružné a nechytá se válu. Těsto připravované z více vajec rozdělíme pro další přípravu na několik bochánků. Bochánek rozválíme od středu na pomoučeném vále válečkem na tenkou, stejnoměrně silnou placku. Během válení těsto několikrát obrátíme. Hotové placky sušíme na utěrce.

www.tacos.cz Proschlou placku, která se neláme a při krájení se nelepí k sobě, rozkrojíme ostrým nožem na poloviny. Obě části na sebe položíme a krájíme na pruhy potřebné délky. Šířku těstovin zvolíme podle toho, zda to budou nudle do polévky (vlasové), jako příloha či flíčky. Při krájení nesmíme zapomenout, že se nám těstoviny navaří, proto je krájíme o něco menší, než jak je potřebujeme mít velké uvařené.

www.tacos.cz Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody. Na 100 g těstoviny počítáme asi 1 litr vody a 10 g soli. Při vaření italských těstovin přidáváme do vody 1-2 lžíce stolního oleje, aby se po zcezení neslepily. Čerstvé těstoviny vaříme 4-5 minut, sušené podle velikosti i 10-20 minut. Přidáme-li do vody kurkumu, získají těstoviny žlutou barvu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2295x    verze pro tisk

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Domácí zelené nudle

Dýňové těsto na lasagne