cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

„Žraloci“ na paprice

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin - žraloků, 4  zelené papriky, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 snítka bazalky, 150 dkg rajčat na omáčku, sůl, mletý pepř, tvrdý sýr na strouhání - suchý mančský nebo roncal
zkopírováno z http://www.tacos.cz Spaříme dozrálá rajčata, oloupeme je, dužinu pokrájíme na kousíčky. Pokrájíme papriky na krátké proužky. V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli. Když se začne zbarvovat do zlatova, přidáme papriky a často zamícháme, aby se rovnoměrně osmahly. Pak přidáme rajčata. Osolíme, opepříme a necháme povařit na mírném ohni asi patnáct minut. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vařící vody, trochu osolené, a po dobu vaření ji občas zamícháme. Necháme ji odkapat a ochutíme připravenou omáčkou. Dáme na servírovací mísu a posypeme strouhaným sýrem. Ihned podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1915x    verze pro tisk

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)