cpt. Cook
 

Bramborák

Bramborák

Bramborák - cmunda, vošouch, tóč, drn

Bramborák (cmunda, sejkory, kramfleky)

Bramborák plněný zelím

Bramboráky s balkánským sýrem

Bramboráky s hrachem

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborová galetka se smrži

Galette de pommes de terre aux morilles

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg brambor, 40 dkg smržů, 10 dkg slaniny, 1/2 lžíce slunečnicového oleje, 2 dkg másla, 2 lžíce crème fraîche, několik snítek pažitky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory oloupejte a omyjte. Nastrouhejte je. Na velké pánvi rozehřejte olej a vsypte na něj nastrouhané brambory. Stiskněte je a vytvořte placku. Na jedné straně nechte 10 minut smažit na středním plameni, pak otočte a nechte dalších 10 minut opékat.

www.tacos.cz Smrže očistěte pod tekoucí vodou. Osušte je v čisté utěrce. Máslo rozpusťte v hrnci na mírném ohni. Na másle opečte slaninu nakrájenou na velmi tenké plátky a poté přidejte smrže. Přikryjte je a nechte 5 minut dusit. Poté sundejte pokličku, aby se voda odpařila. Přilijte smetanu a vařte ještě několik minut. Bramborovou placku nakrájejte na stejné díly. Na talířích na ně navrch naaranžujte smrže a ozdobte nasekanou pažitkou.

www.tacos.cz Tento pokrm lze podávat jako předkrm nebo jako přílohu k telecím brzlíkům, jemné drůbeži nebo telecím játrům.

vloženo 23.11.2022    zobrazeno 408x    verze pro tisk

Bramborová omeleta s cuketami
(Frittata di patate e zucchini)

Bramborová roláda

Bramborové lívance

Bramborové lívance

Bramborové lívance se sýrovou nádivkou

Bramborové lokše s povidly

Bramborové placičky

Bramborové placky

Bramborové placky (lokše)

Bramborové placky (šumpláty)

Bramborové placky plněné zelím

Bramborové placky s dušenými jablky