cpt. Cook
 

Bramborák

Bramborák

Bramborák - cmunda, vošouch, tóč, drn

Bramborák (cmunda, sejkory, kramfleky)

Bramborák plněný zelím

Bramboráky s balkánským sýrem

Bramboráky s hrachem

Bramborová galetka se smrži
(Galette de pommes de terre aux morilles)

Bramborová omeleta s cuketami
(Frittata di patate e zucchini)

Bramborová roláda

Bramborové lívance

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové lívance

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1/2 kg brambor, 1/2  vejce, 1/2 dkg kvasnic, 3 dkg moučkového cukru, 1/2 lžička soli, 18 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka, tuk na smažení, švestková povidla na namazání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do kamenného hrnku dáme loupané vařené strouhané brambory, vejce, droždí, cukr, sůl, mouku, mléko. Vše dobře promícháme a necháme zkynout. Vykynuté těsto lijeme na rozpálenou pomaštěnou formu livanečníkovou a opečeme po obou stranách do růžova. Upečené lívance namažeme povidly. Bramborové lívance jsou velmi křehké. Je proto nutné nerozlévati je na pánvi příliš tence, poněvadž by se při obracení trhaly.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3427x    verze pro tisk

Bramborové lívance se sýrovou nádivkou

Bramborové lokše s povidly

Bramborové placičky

Bramborové placky

Bramborové placky (lokše)

Bramborové placky (šumpláty)

Bramborové placky plněné zelím

Bramborové placky s dušenými jablky