cpt. Cook
 

Bramborák

Bramborák

Bramborák - cmunda, vošouch, tóč, drn

Bramborák (cmunda, sejkory, kramfleky)

Bramborák plněný zelím

Bramboráky s balkánským sýrem

Bramboráky s hrachem

Bramborová galetka se smrži
(Galette de pommes de terre aux morilles)

Bramborová omeleta s cuketami
(Frittata di patate e zucchini)

Bramborová roláda

Bramborové lívance

Bramborové lívance

Bramborové lívance se sýrovou nádivkou

Bramborové lokše s povidly

Bramborové placičky

Bramborové placky

Bramborové placky (lokše)

Bramborové placky (šumpláty)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové placky plněné zelím

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 3  vejce, 1/2 šálek mléka, sůl, 3 stroužky česneku, 115 dkg hladké mouky, 30 dkg kysaného zelí, 15 dkg vepřového sádla, 1/2  cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2  jablko,  špetka moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Syrové oloupané brambory nastrouháme, vodu vymačkáme a brambory hned zalijeme horkým mlékem, aby nečernaly. Přidáme česnek utřený se solí, vejce a tolik mouky, aby vzniklo řidší těsto. Na rozpálené sádlo na omeletní pánvi lijeme větší placky a pečeme je na obou stranách. Zvlášť si připravíme zelí. Dusíme je na osmažené cibuli, přidáme na nudličky nakrájené jablko, trochu cukru a zahustíme je moukou. Placky plníme zelím, stočíme je a podáváme hodně horké.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4038x    verze pro tisk

Bramborové placky s dušenými jablky