cpt. Cook
 

Bramborák

Bramborák

Bramborák - cmunda, vošouch, tóč, drn

Bramborák (cmunda, sejkory, kramfleky)

Bramborák plněný zelím

Bramboráky s balkánským sýrem

Bramboráky s hrachem

Bramborová galetka se smrži
(Galette de pommes de terre aux morilles)

Bramborová omeleta s cuketami
(Frittata di patate e zucchini)

Bramborová roláda

Bramborové lívance

Bramborové lívance

Bramborové lívance se sýrovou nádivkou

Slovensko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové lokše s povidly

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg brambor, 32 dkg hladké mouky, sůl, 1.2 dl mléka, 15 dkg husího sádla nebo kachního, švestková povidla, mák
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory se uvaří ve slupce. Oloupeme je, prolisujeme a smícháme s hladkou moukou a trochou soli v hladké těsto. Z něj formujeme kuličky o průměru asi 5 centimetrů, které na pomoučněném vále rozválíme na tenké placičky. Ty opečeme bez jakéhokoliv tuku na plotně nebo teflonové pánvi. Upečené placičky pak namočíme do mléka s rozpuštěným sádlem. Každou lokši potom natřeme švestkovými povidly, posypeme namletým mákem a stočíme jako palačinku, posypeme cukrem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4923x    verze pro tisk

Bramborové placičky

Bramborové placky

Bramborové placky (lokše)

Bramborové placky (šumpláty)

Bramborové placky plněné zelím

Bramborové placky s dušenými jablky