cpt. Cook
 

Bruselské hovězí

Budvarská roštěná

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Burgundské hovězí

Boeuf bourguignon

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg hovězí kýty nebo plece, 0.7 l burgundského červeného vína, 4  mrkve, 1/2  česnek, 20  mladých cibulek, 10 dkg libové slaniny, bouquet garni, 215 dkg žampiónů, 1/2 sklenka likéru marc de Bourgogne (grappy, vínovice), 1/2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájejte hovězí na kostičky po 4-5 cm. Nechte marinovat 12 hodin v červeném burgundském s likérem marc, olejem, bylinkami - bouquet garni, a s cibulí a mrkví nakrájenými na kroužky. Po 12 hodinách osušte kousky hovězího kuchyňským papírem, osmahněte na másle a dejte stranou. Na slanině osmahněte cibulku a přidejte hovězí maso. Poprašte moukou a nechte zhnědnout. Lehce osolte a opepřete. Přidejte přeceděnou marinádu, ve které bylo maso naložené, a dolijte víno tak, aby bylo maso zakryté. Přidejte žampióny. Přiveďte k varu. Přikryjte a nechte dusit na mírném ohni nejméně 3 hodiny. Při podávání oflambujte skleničkou likéru marc. Podávejte velmi teplé.

www.tacos.cz Příloha: brambory vařené v páře posypané petrželkou

vloženo 01.08.2007    zobrazeno 4346x    verze pro tisk

Carbonada criolla

Celerové nudličky s hovězím masem

Cso koggi bokum

Dahomské calalou

Dánské hovězí

Debrecínská svíčková pečeně

Domácí rostbeef

Dušená hovězí pečeně se sýrem a slaninou

Dušená pečeně na rajčatech

Dušené hovězí maso na hřebíčku

Dušené hovězí maso se šalvějí muškátovou

Dušené hovězí na cibulce s brambory

Dušené hovězí plátky I

Dušené hovězí plátky II

Dušené hovězí plátky se zeleninou

Dušené maso po finsku

Dvojitá roštěnka