cpt. Cook
 

Bruselské hovězí

Budvarská roštěná

Burgundské hovězí
(Boeuf bourguignon)

Carbonada criolla

Celerové nudličky s hovězím masem

Cso koggi bokum

Dahomské calalou

Dánské hovězí

Debrecínská svíčková pečeně

Domácí rostbeef

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušená hovězí pečeně se sýrem a slaninou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  kořenová zelenina, 4  rajčata, 2  cibule, 4 lžíce oleje, 1/2 kg hovězího masa - květové špičky, 1/4 l hovězího vývaru, 1.15 lžičky soli, mletý pepř, 1/2 lžíce mleté papriky, 2 lžičky plnotučné hořčice, 12 dkg ementálu, 6 plátků slaniny, 1/8 l kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zeleninu očistěte, cibule oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Osolené maso osmahněte na rozpáleném oleji ve vyšší pánvi a pak je vyjměte. V tuku opečte zeleninu a kostičky cibule. Zalijte vývarem, okořeňte a přidejte hořčici. Uveďte do varu. Přidejte maso, duste pod poklicí do měkka při nízké teplotě. Pečeni přendejte do ohnivzdorné mísy, obložte sýrem a slaninou a 10 minut gratinujte (zapékejte) v troubě nebo na grilu. Šťávu přeceďte, společně se smetanou svařte v mírně zahuštěnou šťávu, ochuťte, podávejte zvlášť.

www.tacos.cz Tip: šťávu z pečené rozmixujte, bude hladká a hustá.

www.tacos.cz Příloha: opečené žampiony a zelené fazolové lusky nebo míchaný salát

vloženo 27.04.2017    zobrazeno 794x    verze pro tisk

Dušená pečeně na rajčatech

Dušené hovězí maso na hřebíčku

Dušené hovězí maso se šalvějí muškátovou

Dušené hovězí na cibulce s brambory

Dušené hovězí plátky I

Dušené hovězí plátky II

Dušené hovězí plátky se zeleninou

Dušené maso po finsku

Dvojitá roštěnka