cpt. Cook
 

Bruselské hovězí

Budvarská roštěná

Burgundské hovězí
(Boeuf bourguignon)

Carbonada criolla

Celerové nudličky s hovězím masem

Cso koggi bokum

Dahomské calalou

Dánské hovězí

Debrecínská svíčková pečeně

Domácí rostbeef

Dušená hovězí pečeně se sýrem a slaninou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušená pečeně na rajčatech

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg zadního hovězího, 1/2 lžíce ostřejší hořčice, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 4 lžíce oleje, 1/4 l červeného vína, 3  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  mrkev, 715 dkg rajčat, 1/2 lžíce kečupu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na tuto hovězí pečeni kupte maso z úzké části spodního šálu. Má být dobře uleželé a pokud možno ve větším kuse, protože pak je ztráta na váze menší. Zbylé maso využijete do ragú.

www.tacos.cz Do hořčice vmíchejte sůl a pepř, maso potřete. V kastrolu rozehřejte olej, maso osmahněte ze všech stran. Přilejte červené víno, přikryjte a duste na mírném ohni. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte na malé kostičky. Mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubo. Vše přidejte k výpeku a duste spolu s masem. Z rajčat vyřízněte místo kolem stonku. Ponořte je do vroucí, pak do studené vody a oloupejte slupku. Nakrájejte na čtvrtky, odstraňte semínka, nakrájejte na malé kousky. 10 minut před dokončením je přidejte k masu. Do výpeku vmíchejte kečup, dochuťte.

www.tacos.cz Příloha: nudle a jemná zelenina, například fenykl se zakysanou smetanou nebo máslem

vloženo 27.04.2017    zobrazeno 951x    verze pro tisk

Dušené hovězí maso na hřebíčku

Dušené hovězí maso se šalvějí muškátovou

Dušené hovězí na cibulce s brambory

Dušené hovězí plátky I

Dušené hovězí plátky II

Dušené hovězí plátky se zeleninou

Dušené maso po finsku

Dvojitá roštěnka