cpt. Cook
 

Bruselské hovězí

Budvarská roštěná

Burgundské hovězí
(Boeuf bourguignon)

Carbonada criolla

Celerové nudličky s hovězím masem

Cso koggi bokum

Dahomské calalou

Dánské hovězí

Debrecínská svíčková pečeně

Domácí rostbeef

Dušená hovězí pečeně se sýrem a slaninou

Dušená pečeně na rajčatech

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušené hovězí maso na hřebíčku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg zadního hovězího, 10 dkg slaniny, 2 lžíce oleje, 1/2 velká cibule, 2 stroužky česneku, 6  hřebíčků, 2 dl červeného vína, sůl, mletý pepř,  trochu dobromysli nebo majoránky, 150 dkg rajčat
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso protáhneme klínky slaniny, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme rozkrájenou cibuli, česnek, koření a ještě osmahneme. Pak zalijeme červeným vínem a dusíme asi půl hodiny. Přidáme nakrájená rajčata, zakryjeme poklicí a dusíme, až maso změkne (lze dusit i v tlakovém hrnci). Nakonec maso nakrájíme na plátky, omáčku protlačíme hrubým sítem. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2223x    verze pro tisk

Dušené hovězí maso se šalvějí muškátovou

Dušené hovězí na cibulce s brambory

Dušené hovězí plátky I

Dušené hovězí plátky II

Dušené hovězí plátky se zeleninou

Dušené maso po finsku

Dvojitá roštěnka