cpt. Cook
 

Bruselské hovězí

Budvarská roštěná

Burgundské hovězí
(Boeuf bourguignon)

Carbonada criolla

Celerové nudličky s hovězím masem

Cso koggi bokum

Dahomské calalou

Dánské hovězí

Debrecínská svíčková pečeně

Domácí rostbeef

Dušená hovězí pečeně se sýrem a slaninou

Dušená pečeně na rajčatech

Dušené hovězí maso na hřebíčku

Dušené hovězí maso se šalvějí muškátovou

Dušené hovězí na cibulce s brambory

Dušené hovězí plátky I

Dušené hovězí plátky II

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušené hovězí plátky se zeleninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1500  hovězích mas bez kosti, 2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžička bílého pepře, 3 kuličky jalovce, 1/2  citrónu na kůru, 1.15 lžíce citrónové šťávy, 1.15 lžíce oleje, 4  bobkové listy, kousek kůrky z celozrnného chleba, 1/4 l hovězího vývaru, sůl, 2  mrkve, 20 dkg celeru, zelená petrželka, 1/2 lžička rajčatového protlaku, 1/2 lžíce zahuštěné smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na zeleninu jemně nasekáme cibuli a česnek, pepř a jalovec rozdrtíme v hmoždíři, přísady smícháme s citrónovou kůrou a šťávou. Touto směsí potřeme naklepané plátky masa, naskládáme je na sebe, přikryjeme a necháme v ledničce odležet nejméně 5 hodin.

www.tacos.cz V pekáči rozehřejeme olej, plátky osolíme, vložíme na pekáč a na středním ohni opékáme z obou stran dohněda. Přidáme bobkový list, chlebovou kůrku, podlijeme polovinou vývaru, pekáč přikryjeme a vložíme na spodní lištu trouby, kterou zapneme na 160°C. Maso dusíme 1.5 hod. a podléváme zbylým vývarem. Cibuli a mrkev nakrájíme na silné plátky a celer na kostičky. Vše přidáme k masu a dusíme dalších 30 minut. Maso a zeleninu vyjmeme a upravíme na mísu, maso posypeme sekanou petrželkou. Na omáčku z pekáče vyjmeme chléb a bobkový list. Do šťávy přimícháme protlak, zahuštěnou smetanu a petrželku. Omáčku podáváme k masu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2801x    verze pro tisk

Dušené maso po finsku

Dvojitá roštěnka