cpt. Cook
 

Aidža s uzenými šproty

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Filé z tresky s citrónovým máslem

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  150 dkg tresky, sůl, máslo, 1/2 lžičky citrónové šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vezměte co nejkvalitnější bílou rybu, kterou máte k dispozici, třeba tresku nebo halibuta. Osušte ji kuchyňským ubrouskem a osolte. V pekáčku rozpusťte máslo (ne rostlinné), přidejte pár kapek vymačkaného citrónu a rybu na něj položte. Dejte péct do trouby rozpálené na 180 °C asi tak na 20 minut, ale ne víc. Filé musí zůstat křehké a šťavnaté. Poté rybu z pekáčku vyndejte a položte někam na teplé místo.

www.tacos.cz Pekáček s máslovou šťávou teď dejte zpět do trouby a nechte odpařit všechnu přebytečnou tekutinu, kterou prve pustilo maso. Šťáva se tak chuťově zkoncentruje a perfektně zhoustne. Jakmile začne zlátnout a při krajích hnědnout, vytáhněte ji z trouby ven. Chutná famózně: sladké tóny másla dostaly perfektně jemný citrónový říz. Na nic nečekejte, přelijte ji přes plátky ryby a jezte - chcete-li, pak s bramborami. Výborná jsou také pečená cherry rajčátka, fazolky vařené v páře nebo pórek dušený se smetanou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3021x    verze pro tisk

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Machali aur daal
(Rybí kari s čočkou)

Macher jhol
(Bengálské rybí kari)

Makrela na bobkovém listu

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně