cpt. Cook
 

Aidža s uzenými šproty

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Filé z tresky s citrónovým máslem

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  150 dkg tresky, sůl, máslo, 1/2 lžičky citrónové šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vezměte co nejkvalitnější bílou rybu, kterou máte k dispozici, třeba tresku nebo halibuta. Osušte ji kuchyňským ubrouskem a osolte. V pekáčku rozpusťte máslo (ne rostlinné), přidejte pár kapek vymačkaného citrónu a rybu na něj položte. Dejte péct do trouby rozpálené na 180 °C asi tak na 20 minut, ale ne víc. Filé musí zůstat křehké a šťavnaté. Poté rybu z pekáčku vyndejte a položte někam na teplé místo.

www.tacos.cz Pekáček s máslovou šťávou teď dejte zpět do trouby a nechte odpařit všechnu přebytečnou tekutinu, kterou prve pustilo maso. Šťáva se tak chuťově zkoncentruje a perfektně zhoustne. Jakmile začne zlátnout a při krajích hnědnout, vytáhněte ji z trouby ven. Chutná famózně: sladké tóny másla dostaly perfektně jemný citrónový říz. Na nic nečekejte, přelijte ji přes plátky ryby a jezte - chcete-li, pak s bramborami. Výborná jsou také pečená cherry rajčátka, fazolky vařené v páře nebo pórek dušený se smetanou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2777x    verze pro tisk

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Makrela na bobkovém listu

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou