cpt. Cook
 

Aidža s uzenými šproty

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

Filé z tresky s citrónovým máslem

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Machali aur daal
(Rybí kari s čočkou)

Indie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Macher jhol

Bengálské rybí kari

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 lžička kurkumy, 1/2 lžička soli, 1.15 kg tresky nebo platýse, filety bez kůže a kostí, 6 lžic rostlinného oleje, 1/2  cibule, 4 stroužky česneku, čerstvý zázvor (asi 2.15 cm), 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžička soli, 1/2 lžíce mletého koriandru, 1/2 lžička mletého kmínu, 1/2 rovná lžička chilli, 3 lžíce rajčatového protlaku, 215 dkg rajčat, 6 dl vody, chilli, koriandrové lístky na podávání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybí filé nakrájejte na stejné kousky po 2 na porci. Smíchejte sůl s kurkumou a potřete jimi celou rybu. Odstavte na 30 minut. V mělké pánvi na středním plameni rozehřejte většinu oleje. Přidejte ryby a smažte je z každé strany 1-2 minuty, aby se zatáhly, ale nenechte je provařit. Vyjměte je na talíř a dejte stranou.

www.tacos.cz Na pánev vyklopte jemne nastrouhanou cibuli, utřený česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání je 2 minuty smažte na středním plameni. Pokud se pasta přichytává ke dnu pánve, přidejte trochu vody. Přidejte sůl a kurkumu, pak koriandr, kmín, chilli, rajčatový protlak a rajčata nakrájená na palcové kostky. Přilijte teplou vodu a přiveďte k varu. Nechte na středním plameni 15 minut redukovat nebo dokud olej nevyplave na povrch a nevytéká na stěny pánve.

www.tacos.cz Opatrně vraťte rybu na pánev a dbejte na to, aby byl každý kousek pokryt omáčkou, aby se všechny strany rovnoměrně opekly. Pokud je to možné, vařte kousky ryby v jedné vrstvě, aby se nerozpadly na drobky. Snižte teplotu, přidejte 1/2 lžičky cukru a vařte s přiklopenou pokličkou, dokud nejsou filety propečené - nemělo by to trvat déle než 5 minut. Podávejte ozdobené chilli a lístky koriandru.

vloženo 30.11.2021    zobrazeno 656x    verze pro tisk

Makrela na bobkovém listu

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně