cpt. Cook
 

Aidža s uzenými šproty

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

Filé z tresky s citrónovým máslem

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kořeněná makrela

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  4 porce makrely, 1/2 malá mrkev, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, sůl, tymián, bobkový list, mletý pepř, 2 lžíce rajčatového kečupu, 1/2 dl bílého vína (nebo lžíce citrónové šťávy), vývar z kousku bujonové kostky, zelená petrželka, 1/2 lžíce kaparů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli na tenká půlkolečka, česnek na plátky a osmahneme je na oleji. Přidáme rozmrazené, očištěné porce makrel, sůl, koření, kečup a vše krátce osmahneme. Makrely podlijeme vínem nebo zředěnou citrónovou šťávou a trochou vývaru a pečeme, až porce změknou. Do šťávy přidáme nasekanou petrželku, podle obliby i kapary a podáváme s topinkami nebo s toasty a se zeleninovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2188x    verze pro tisk

Makrela na bobkovém listu

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou