cpt. Cook
 

Aidža s uzenými šproty

Itálie - Kalábrie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Alici a Beccafico

Ančovičky na způsob beccafico

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8  ančoviček, 1/2 sklenka bílého vína, 15 dkg strouhanky, 3 dkg pecorina, zelená petrželka, česnek, dobromysl, sůl, hladká mouka na obalení, olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme si čerstvé větší ančovičky: odřízneme hlavu, tělo podélně rozřízneme na břišní straně, necháme na hřbetě lehce spojené, rozevřeme a odstraníme kosti. Pak je ponoříme do suššího bílého vína. V míse smícháme strouhanku z bílé chlebové střídky se strouhaným pecorinem, přidáme jemně nasekanou petrželku, špetku oregana a jemně nasekaný česnek. Promícháme dobře všechny přísady s několika kapkami oleje. Ryby osušíme a směs rozdělíme na jejich půlky, druhou polovinou přikryjeme a přitiskneme dohromady. Potom je z obou stran pomoučíme a dáme smažit do vroucího oleje. Když jsou zlaté z obou stran, osušíme je na papírovém ubrousku a poskládáme na mísu. Mohou se podávat takto, jen ozodobené plátky citrónu, nebo se zalejou troškou rajčatové omáčky.
vloženo 01.05.2010    zobrazeno 1706x    verze pro tisk

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

Filé z tresky s citrónovým máslem

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Makrela na bobkovém listu

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou