cpt. Cook
 

Aidža s uzenými šproty

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

Filé z tresky s citrónovým máslem

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Indie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Machali aur daal

Rybí kari s čočkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce řepkového oleje, 1/2 lžička černého hořčičného semínka, 1/2  červená cibule, čerstvý zázvor (2.15 cm), 2  rajčata, 2 lžičky karí koření, 1/2 lžička kurkumy, 1/2 lžička mletého chilli, 1/2 lžička soli, 115 dkg červené čočky (massor dal), 4 dl kokosového mléka, 1/2 dl vřící vody, 40 dkg mořských ryb, pažitka na podávání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánvi rozehřejte olej a přidejte hořčičná semínka. Jakmile začnou syčet, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a na středním plameni ji 5 minut smažte, dokud nezměkne a nezačne měnit barvu. Přidejte oloupaný a nastrouhaný zázvor a vařte minutu. Přidejte najemno nakrájená rajčata a vařte je na mírném ohni 2 minuty, dokud nezačnou měknout. Vmíchejte sůl a mleté koření a poté čočku. Přilijte kokosové mléko a pak vroucí vodu. Přikryjte a vařte na mírném až středním ohni 10 minut, dokud čočka nezměkne.

www.tacos.cz Mezi čočku vložte asi 7cm kousky bílé ryby (např mořský štikozubec), opět přikryjte a vařte na mírném ohni 5 minut, dokud není rybí maso uvařené. Při podávání posypeme nasekanou pažitkou.

www.tacos.cz Příloha: obyčejná rýže

vloženo 03.12.2021    zobrazeno 589x    verze pro tisk

Macher jhol
(Bengálské rybí kari)

Makrela na bobkovém listu

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně