cpt. Cook
 

Aidža s uzenými šproty

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

Filé z tresky s citrónovým máslem

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Filety z kambaly po normandsku

Filets de sole normande

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  kambaly, 1/2 l slávek, 10 dkg krevet, 1/2 l suchého bílého vína, 1/2  šalotka, 15 dkg másla, 1/2 dl smetany, 2  žloutky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyjte filety z kambaly. Nechte na prudkém ohni otevřít očištěné a omyté mušle. Vodu z mušlí si schovejte. Do velkého hrnce dejte máslo a nasekanou šalotku. Nechte ji na jemném ohni zesklovatět. Přidejte víno, vývar z mušlí, nasekané žampióny a vyloupané krevety. Nechte 15 minut vařit na mírném ohni. Pak vyndejte krevety a žampióny. V omáčce pomalu vařte, táhněte, filety z kambaly. Filety z kambaly, mušle bez skořápek, žampióny a krevety rozložte na talíř. Omáčku zredukujte, je-li třeba osolte, promíchejte se žloutky a se smetanou. Touto omáčkou rybu zalijte.
vloženo 06.09.2007    zobrazeno 3011x    verze pro tisk

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Machali aur daal
(Rybí kari s čočkou)

Macher jhol
(Bengálské rybí kari)

Makrela na bobkovém listu

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně