cpt. Cook
 

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Aidža s uzenými šproty

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg uzených šprotů, 4  vejce, 150 dkg rajčat, 215 dkg paprik (čerstvé pálivé červené papričky), 4 stroužky česneku, 1/2 dl olivového oleje, 1/2 lžíce harissy, 1/2 lžička kmínu, 1/2 lžička pálivé papriky, sůl, 1.15 dl vody, 12  černých oliv, 1/2 svazku zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajská jablka spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pálivé papričky omyjeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kousky. Šproty v troubě nebo na roštu 3 až 4 minuty opékáme. Oloupeme, odsekneme hlavy a ocásky a vykostíme. Maso rozdrobíme. Na pánvi rozehřejeme olej, do něho vložíme rajská jablka, okořeníme pálivou paprikou, harissou, česnekem a mletým kmínem. Nakonec přidáme kousky ryb. Zalejeme vodou a asi 5 minut vaříme. Přidáme nakrájené pálivé papričky a ještě 20 minut vaříme. Pak rozbijeme do pánve vejce, necháme je v celku na plotně, až se bílky srazí. Podáváme velmi horké, ozdobené olivami a lístky zelené petrželky.
vloženo 11.07.2007    zobrazeno 2717x    verze pro tisk

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

Filé z tresky s citrónovým máslem

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Machali aur daal
(Rybí kari s čočkou)

Macher jhol
(Bengálské rybí kari)

Makrela na bobkovém listu

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně