cpt. Cook
 

Aidža s uzenými šproty

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

Filé z tresky s citrónovým máslem

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makrela na bobkovém listu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 větší makrela, 4  bobkové listy (čerstvý, ale je možno použit i sušený), sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, 4 lžíce majonézy, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 lžíce pažitky, 1/2 lžička cibule, 1/2 lžička kaparů (nemusí být), řeřicha, yzop
zkopírováno z http://www.tacos.cz Makrelu očistíme a rozporcujeme, osolíme a opepříme. Do každé porce vložíme bobkový list. Opečeme doměkka na oleji, připravíme bylinkovou majonézu (do běžné majonézy přidáme rozsekanou petrželku, pažitku, cibulku, máme-li posekané kapary, popřípadě trochu řeřichy, yzopu a jiných bylinek). Každou porci polijeme lžící majonézy a ozdobíme plátkem rajčete a kouskem petrželky.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory, popřípadě salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1959x    verze pro tisk

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou