cpt. Cook
 

Aidža s uzenými šproty

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

Filé z tresky s citrónovým máslem

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Machali aur daal
(Rybí kari s čočkou)

Macher jhol
(Bengálské rybí kari)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makrela na bobkovém listu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 větší makrela, 4  bobkové listy (čerstvý, ale je možno použit i sušený), sůl, mletý pepř, 2 lžíce oleje, 4 lžíce majonézy, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 lžíce pažitky, 1/2 lžička cibule, 1/2 lžička kaparů (nemusí být), řeřicha, yzop
zkopírováno z http://www.tacos.cz Makrelu očistíme a rozporcujeme, osolíme a opepříme. Do každé porce vložíme bobkový list. Opečeme doměkka na oleji, připravíme bylinkovou majonézu (do běžné majonézy přidáme rozsekanou petrželku, pažitku, cibulku, máme-li posekané kapary, popřípadě trochu řeřichy, yzopu a jiných bylinek). Každou porci polijeme lžící majonézy a ozdobíme plátkem rajčete a kouskem petrželky.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory, popřípadě salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2258x    verze pro tisk

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně