cpt. Cook
 

Hovězí kostky s badyánem

Hovězí kuličky s ananasem

Hovězí madras

Hovězí maso à la Stroganov s tykví

Hovězí maso anýzové

Hovězí maso anýzové

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí maso dušené

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg zadního hovězího, 2 lžíce pokrájené slaniny, 1/2 lžíce tuku, 1/2  cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř nebo kmín nebo sladká paprika
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso dostatečně uleželé, nejlépe z nízkého boku, naklepeme, protáhneme slaninou, osolíme, podle libosti i opepříme a vložíme na horký omastek. Po obou stranách je opečeme do červena, pak zakryjeme a po trochách podléváme. Maso nemusíme slaninou protahovat, ale pak přidáme k omastku pod masa i pokrájenou slaninu. Když je masa měkké a šťáva vydušená, poprášíme je trochou mouky, opražíme a znovu podlijeme, šťávu povaříme a maso nakrájíme na úhledné plátky. Podáváme je s rýží nebo s jakýmikoliv knedlíky, se širokými nudlemi nebo s brambory. Podle možnosti přidáme salát hlávkový či okurkový nebo rajský, v zimě mrazenou nebo sterilisovanou, popřípadě naloženou zeleninu, kyselou okurku nebo kompot. Jindy jakoukoliv jinou zeleninu čerstvou, například špenát.

www.tacos.cz Týmž způsobem můžeme dělat i maso srnčí.

www.tacos.cz Obměny:

www.tacos.cz 1. Přidáme pod maso hodně cibule krájené na kolečka.

www.tacos.cz 2. Přidáme pod maso cibuli a houby (čerstvé nebo sušené, předem máčené).

www.tacos.cz 3. Přidáme kromě cibule i kořenovou zeleninu.

www.tacos.cz 4. Přidáme opět cibuli i kořenovou zeleninu, ale ještě také bobkový list, nové koření a citrónovou kůru. Šťávu pak na konec obarvíme i osladíme páleným cukrem a přikyselíme, po případě zlepšíme vínem nebo smetanou.

www.tacos.cz 5. Po staročesku se zázvorem. Maso jen osolíme a udusíme. Na konec je posypeme zázvorem a odkryté dáme do trouby zapéci, až dostane barvu

www.tacos.cz 6. Šťavnaté s rajčaty. Pod maso přidáme hodně nakrájené cibule, rozpůlená rajčata i sladkou papriku a udusíme. Na konec maso nezaprašujeme, nýbrž šťávu zahustíme kyselou smetanou s trochou mouky. Podáváme s nudlemi nebo bramborovými šiškami či houskovými knedlíky apod. Sestavu doplníme zeleninovou polévkou nebo ovocem po obědě.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3346x    verze pro tisk

Hovězí maso dušené na zelenině

Hovězí maso dušené s žampióny a vínem

Hovězí maso Izabela

Hovězí maso na cibulce s vejci

Hovězí maso na rajčatech a paprikách

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru se zeleninou

Hovězí maso po starodávnu

Hovězí maso s játrovou omáčkou

Hovězí maso s karí kořením

Hovězí maso s ovocem

Hovězí maso s papájou

Hovězí maso s paprikou a celerem