cpt. Cook
 

Mexická polévka

Milánská polévka

Milánská polévka

Itálie - Puglia   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Minestra di piselli di Altamura

Hrášková polévka z Altamury

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  olivový olej, 2  cibule, 4 hrsti čerstvě naloupaného nebo i mraženého zeleného hrášku, 1.1/2 l slepičího vývaru, 22 dkg špaget, sůl mořská, mletý pepř, extra virgin olivový olej, 1/2 hrst zelené petrželky,

volitelně: 1/2 snítka máty peprné, 1/2 snítka bazalky, 1/2 snítka rozmarýnu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupanou a jemně nasekanou cibuli pomalu asi 10 minut smažte na olivovém oleji. Zamíchejte ji spolu s hráškem do drůbežího vývaru, přiveďte k varu a nechte zlehka vařit něco kolem 10 minut. Pokud použijete čerstvý hrášek, můžete během smažení cibule povařit ve vývaru jeho vyloupané lusky a pak vývar přecedit, získá tak ještě víc chuti a aroma. Do polévky se mohou také pro vůni přidat snítky bylinek. V osolené vodě povařte špagety nalámané na kousky o délce asi 2,5 cm přibližně polovinu doby uvedené výrobcem na obalu, potom je zceďte a přidejte dovařit do vývaru. Nakonec, když jsou těstoviny hotové, dochuťte solí a mletým černým pepřem. Na talířích zakápněte dobrým panenským olivovým olejem a posypte sekanou petrželkou.
vloženo 11.07.2010    zobrazeno 1344x    verze pro tisk

Minestra z kopřiv
(Minestra di ortiche)

Minestrina tricolore

Minestrone

Minestrone

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Minestrone di verdure
(Zeleninová minestra)

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II

Nudle s artyčoky

Oukrop

Pečená batátová polévka s paprikami

Perličkové válečky s hrachem

Petrželová polévka s vejcem

Plátenická zelňačka s tykví

Poctivá bramboračka

Podzimní polévka