Květákový krém s cizrnou a špekem [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Květákový krém s cizrnou a špekem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg květáku, 6 dl vody, 12 dkg vařené cizrny, 15 dkg slaniny, 1/2  šalotka, 2 snítky tymiánu, sůl, 4 lžíce extra virgin olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Květák očistěte a nakrájejte na kousky, několik růžiček si ponechte na ozdobení. Přiveďte k varu vodu, vhoďte do ní růžičky a nechte je blanšírovat 2-3 minuty, poté je vyberte děrovanou naběračkou, ale vodu nechte vroucí. Šalotku oloupejte, nahrubo nakrájejte a zprudka ji opečte na pánvi s polovinou oleje. Přidejte nakrájený květák, osolte a nechte chvilku provonět asi minutu, potom zalijte vroucí vodou a vařte 8-9 minut. Nakonec vše rozmixujte.

www.tacos.cz Špek nakrájejte na kousky a opečte na pánvi na oleji pár minut, přidejte cizrnu, větvičky tymiánu a vařte ještě dalších 1-2 minuty.

www.tacos.cz Rozdělte krém z květáku na talíře, doplňte cizrnou, špekem a odloženými růžičkami, pokapejte olivovým olejem a podávejte.

vloženo 24.09.2025    zobrazeno 84x    verze pro tisk

Kyselá polévka

Kyselo

Kyselo s vejci

Kyselo s vejci a brambory

Letní šči s brambory

Menestra

Mexická polévka

Milánská polévka

Milánská polévka

Minestra di piselli di Altamura
(Hrášková polévka z Altamury)

Minestra z kopřiv
(Minestra di ortiche)

Minestrina tricolore

Minestrone

Minestrone

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Minestrone di verdure
(Zeleninová minestra)

Mrkvová polévka s mandlemi

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II