cpt. Cook
 

Květáková polévka

Květáková polévka s čedarem

Květáková polévka s kari kořením

Květáková polévka s knedlíčky

Květáková polévka s pečeným česnekem

Květáková polévka s petrželkou a pomerančem

Květáková polévka se sýrem

Květáková s droždím

Květáková s knedlíčky

Květáková s libečkem

Květáková s ovesnými vločkami

Květáková s těstovinami

Květáková se sýrem

Květákový karí krém

Kyselá polévka

Kyselo

Kyselo s vejci

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kyselo s vejci a brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hrst sušených hub, 1/2 kg brambor, sůl, kmín, 3/4 l vody, 2  vejce,  trochu másla,

Kvas: 15 dkg kvasnic, 10 lžic žitné mouky,  trochu chleba, 4 dl vody

zkopírováno z http://www.tacos.cz Sušené houby rozdrtíme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou, přidáme očištěné brambory nakrájené na kostky a vaříme s houbami ve vodě i s kvasem, solí a kmínem. Přidáváme rozmíchaná vejce. Nebo vajíčka rozkrojíme a dáváme přímo na talíř. Kyselo můžeme vylepšit kouskem másla. Kvas (droždí, žitnou mouku a kousek chlebové kůrky rozmícháme ve vodě a necháme 24 hod. vykvasit v teple; předtím, než jej vlijeme do polévky, jej důkladně promícháme) přidáváme, až když jsou houby a brambory téměř uvařené. Pak ještě dobře provaříme a můžeme zalít půllitrem smetany. Po zalití smetanou již dále nevaříme, jen přihříváme. Kyselo v každé úpravě má být hustší, jeho typickou chuť mu dává kvas, tedy vaření mouky po kvašení. Hlavním ochucením jsou vždy houby.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1253x    verze pro tisk

Letní šči s brambory

Menestra